”Ascultă și înțelege vocile universului, pământului tău, oamenilor tăi,  orașului tău, patriei tale, vocile celor suferinzi, a săracilor, a celor oprimați.” (Sf. Leonard Murialdo) Ce este Centrul ”Te ascult”?

Centrul „Te Ascult” este:

– un serviciu gratuit de informare și consiliere, adresat copiilor, tinerilor, adulților, familiilor…

– un loc în care orice persoană se poate adresa unui grup de specialiști din diferite domenii (social, juridic, psihologic, spiritual), pentru a fi ascultată, înțealeasă, consiliată, astfel încât să poată găsi soluții la diferitele probleme cu care se confruntă sau să depășească situațiile de dificultate pe care le întâmpină.

– un mod prin care dialogul sincer și deschis favorizează comunicarea, bunaînțelegere, dezvoltarea relațiilor umane, rezolvarea conflictelor, cunoașterea reală a problemelor, identificarea cauzelor, precum și găsirea soluțiilor și a modalităților de rezolvare.

Ce face Centrul ”Te ascult”?

     Societatea de astăzi este într-o permanetă schimbare. Diferitele modificări pe plan social, economic, politic… deseori au avut efecte negative asupra unor categorii de persoane sporind vulnerabilitatea lor, generând situații de sărăcie și dificultate, de marginalizare și excluziune socială. La aceste modificări se adaugă și diferitele probleme cu care omul dintotdeauna s-a confruntat: conflicte relaționale, familiale, incidente, violență, decesul unui părint, al unui prieten, boli coronice, fobii, depresii, tulburări comportamentale, pierderea locului de muncă, divorțuri, abandonuri…

 

Centrul ”Te ascult” prin personalul implicat, își propune să vină în întâmpinarea acestor persoane, să le asculte, să le înțeleagă, iar împreună să găsească soluții și modalități de rezolvare.

Când și Unde? Programul Centrului ”Te ascult”

 

 Reflecții ale Sf. Leonard Murialdo