DESCARCĂ MATERIALE UTILE PENTRU VARA ÎMPREUNĂ

O mulţime de copii: iată ce este „Vara împreună”.

În timpul verii, în Roman este pe la începutul lunii iulie dar difera de la locație la alta, Comunitatea   Iosefinilor lui Murialdo în colaborare cu diferite parohii și școli, le oferă copiilor posibilitatea de a participa la Vara Împreună. Timp de șaisprezece  ani această iniţiativă a devenit renumită, dorită şi aşteptată de mulţi copii, de diferite confesiuni și religii, pentru că vara împreună oferă posibilitatea de a trăi într-un vis. Ingredientele ei sunt: o poveste care atinge inima copiilor şi le aprinde fantezia, câteva cântece care exprimă participarea activă, multe dansuri şi muzica pentru a simţi parfum de vacanţă, culorile echipelor cu animatorii respectivi care trag şi atrag entuziasmul participanţilor, punctajul care ţine răsuflarea şi canalizerază energiile, numărul mare de prieteni cunoscuţi şi necunoscuţi care oferă  ocazia extraordinară de a se întâlni, de a se cunoaşte,  de a se împrietini, de  creşte împreună…

Vara împreună durează o săptămână, în care copiii vin cu bucurie de la orele 09.00-13:00. Timpul trece repede pentru că programul e plin de activităţi diferite: uneori copilul lucrează singur (laboratoare manuale şi artistice), uneori lucrează cu echipa (concursuri sportive),  uneori e scufundat în mulţimea tuturor participanţilor (dansuri, cântece, spectacole, teatru).

Mulţi animatori doresc să participe la aceasta experienţă: li se oferă posibilitatea de a se întâlni cu mulţi prieteni din vârsta lor şi de a susţine o responsabilitate potrivită capacităţilor lor: sarcina  de a anima, de a avea grijă, de a cunoaşte generaţia celor mai mici.

Vara este un timp de vacanţă şi de distracţie pentru copii: dacă asta se face împreună, învăţând ceva frumos şi bun… ce am putea dori mai mult?